Wie zijn we

Sterren voor Ethiopië bestaat uit een groep vrienden uit Olen en nabije omstreken. De meesten van hen zijn collega's van elkaar in het basisonderwijs.

  • Sterren voor Ethiopië

    Lies, Nele, Liesbet, Geert, Ingrid en Jolien

Wie zijn we

We hoorden voor het eerst over Ethiopië praten in 2007 toen iemand uit onze groep een kindje uit dit land adopteerde. In Ethiopië moeten vele kinderen op straat zien te overleven.  Hun ouders zijn vaak gestorven of ze worden de straat opgestuurd omdat er geen geld genoeg is om iedereen van het gezin te onderhouden. Vertederd door het kindje dat in het gezin van onze vriendin goed terecht was gekomen, wilden we ons inzetten voor meerdere kinderen die hetzelfde trieste lot zijn toebedeeld. We organiseerden een benefiet in 2009 die de naam "Sterren voor Ethiopië" kreeg.  Na het succes van de benefiet ontstond onze VZW Sterren voor Ethiopië.  We zetten ons in voor projecten die er zich op toeleggen straatkinderen een betere toekomst te geven....want dit is een basisrecht (Artkel 25 en 26 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens).

Lies

Als mama van 3 kleine jongens ben ik drukte en actie gewend.  Ik ga er graag voor en kan me helemaal uitleven in de creatieve ontplooiing van onze educatieve koffer of de voorbereiding van events.

Jolien

"Als leerkracht wil ik mijn leerlingen inspireren door het goede voorbeeld te geven, zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot echte wereldburgers. Zo kan ik iets betekenen voor de kinderen hier, maar ook in de rest van de wereld."

Ingrid

Een moeder op school beschreef hoe ze haar zoon uit het babybedje van een Ethiopisch weeshuis optilde terwijl de vele kinderogen haar vol verwachting aankeken. "Maar wat kan je méér doen ?" zei ze.  En op dat moment besloot ik die kleine druppel op de hete plaat te zijn en besefte dat 'iets doen' nog altijd meer is dan 'niets doen.'

Liesbet

Omdat ik mijn hart in Ethiopië verloren heb, omdat ik moeder mag zijn hier in België, maar dat ook graag een heel klein beetje ben in mijn tweede thuisland, Ethiopië

Nele

Ik beschouw het als een voorrecht om jongeren en volwassenen te mogen begeleiden bij het ontwikkelen van hun muzikale talenten.  Het wordt nog mooier wanneer ze zich daarmee inzetten voor anderen.

Geert

Als iemand die op verschillende vlakken nauw betrokken is bij opvoeding en opleiding van kinderen, probeer ik het volgende motto te hanteren: "We kunnen niet van alle kinderen sterren maken, maar….we kunnen ze wel allemaal op hun eigen wijze laten schitteren."

Interesse als vrijwilliger?

Wil je een keer graag de handen uit de mouwen steken tijdens één van onze evenementen of acties en zo vooral ook proeven van de positieve sfeer ?  Natuuurlijk kan dat en je hebt onze eeuwige dank !!